Vacanta in Spania

spa5
spa1
spa2
spa3
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
spa5spa1spa2spa3KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Despre Spania

Spania este un stat situat in sud-vestul Europei, ocupand cea mai mare parte din Peninsula Iberica, precum si Insulele Baleare si Pityuse din Marea Mediterana si Insulele Canare din Oceanul Atlantic. Are iesire la Oceanul Atlantic si la Marea Mediterana; la vest se invecineaza cu Portugalia, iar la nord-est cu Franta si Andorra. Stramtoarea Gibraltar (14 km) o desparte de Africa, teritoriul Gibraltar fiind in posesiunea Marii Britanii.
Are o suprafata de 504.750 kmp (inclusiv Insulele Baleare si Canare) si o populatie de 39,6 mil. locuitori (cu o densitate de 78 loc/kmp), dintre care 3/4 spanioli, in rest catalani, basci si galicieni.

Spania are o clima continental-uscata, cu mari amplitudini termice anuale in podisul Meseta, temperat-oceanica in nord si nord-vest, mediteraneana pe litoralul sudic si estic.
Principalele ape care strabat teritoriul Spaniei sunt: Tajo, Guadiana, Duero, Guadalquivir.

Pe langa turismul de vara din Spania, exista si turism cultural si turism de congrese, turism sportiv sau de distractii (relaxare) ce s-a dezvoltat de-a lungul timpului in aceste regiuni – aici includem orase cunoscute precum Barcelona sau Valenica, amandoua detinand doua dintre cele mai mari porturi de pe coasta mediteraneana din Spania. Turimsul practicat in zona litorala a dat nastere si vietii de noapte care este prezenta in toate costele sau orasele insulare; se poate adauga si gastronomia excelenta de aici. Multe dintre regiunile costale si insulele de aici au o importanta ecologica si naturala destul de insemnata. Exista parcuri tematice precum Port Aventura sau numeroase parcuri acvatice care sunt deasemnea populare printre turistii de orice provenienta.

Cunoscuta in lumea intreaga pentru muzica si dansul Flamenco, pentru luptele cu tauri, plajele fantastice si mult soare, Spania ofera mult mai mult decat atat. Este si a fost timp de secole unul dintre cele mai importante centre culturale ale Europei. Orasele imbina arhitectura veche cu cea moderna, desi fiecare regiune este diferita in felul sau prin asezare geografica, clima si chiar personalitate. Este o tara a carei cunoastere trebuie aprofundata. Spaniolii spun ca Spania este diferita, dar nu specifica nici un alt termen de comparatie.
Veti gasi aici o retea de hoteluri, pensiuni si case rurale, toate dotate cu servicii deosebite, adaptate cerintelor celor mai variate categorii de turisti.

Statiuni din Spania

Vacanta in Spania