Vacanta in Sliven

sli3
sli1
sli2
sli3sli1sli2

Despre

Oraşul Sliven (oraş relativ mare - al 8-lea cel mai mare din Bulgaria) este situat în sud-estul Bulgariei. Este centrul administrativ al districtului Sliven. Oraşul este situat în partea de est a vaii Gornotrakiiska la puţin peste 270 m deasupra nivelului mării, la poalele Muntilor Sliven din Balcani (Estul Munţiilor Balcani), la 270 km est de Sofia, la 28 km nord-vest de Yambol, 70 km nord-est de Stara Zagora, 75 km est de Kazanlak şi 114 km vest de Burgas.

Sliven este renumit pentru haiducii bulgari care au luptat impotriva otomanilor în secolul 19 şi este cunoscut sub numele de "Oraşul celor 100 de Voievozi" (voievod – capetenia haiducilor).

Sliven este renumit pentru aerul sau curat si proaspăt, sursele curate de apă, ierni blande şi veri răcoroase. Masivul stâncos, Blue Rocks, "Sinite Kamani", şi parcul national aferent, aerul proaspăt şi izvoarele minerale oferă posibilităţi diverse de petrecere a timpului liber şi pentru turism.

Sliven este situat pe autostrada internaţională Е-773, care leagă Sofia cu Burgas. În paralel cu acest traseu drum, există si o cale ferată. Partea de est a Balcanilor (Stara Planina), în care este situat oraşul este intretăiat de pasaje foarte importante pentru comunicaţiile între nordul şi sudul Bulgariei. Există un aeroport cu facilităţile necesare pentru pasageri şi servicii de marfa.

Vacanta in