Vacanta in Finlanda

City-photo-Helsinki-Finland-576x1024
Finnish-National-Theatre-Helsinki-Finland-576x1024
Helsinki-Orange-Twilight-Finland-576x1024
Helsinki-seaside-Finland-576x1024
Lutheran-Cathedral-Statue-Helsinki-Finland-485x728
City-photo-Helsinki-Finland-576x1024Finnish-National-Theatre-Helsinki-Finland-576x1024Helsinki-Orange-Twilight-Finland-576x1024Helsinki-seaside-Finland-576x1024Lutheran-Cathedral-Statue-Helsinki-Finland-485x728

Despre Finlanda

Dupa Islanda, Finlanda este cea mai nordica tara din lume, insa nu are o clima atat de rece cum s-ar crede. Vara este un anotimp mununat pentru plaja, iar primavara si toamna atenueaza efectul iernii. Diferentele din sudul tarii reflecta o istorie tulburata. Orasele pitoresti cu case de lemn de pe coasta de vest unde se vorbeste suedeza si bisericile rusesti ortodoxe din Karelia din partea de est sunt marturie al rolului Finlandei ca zona tampon intre Suedia si Rusia. La mijloc se afla finlandezii, un popor loial si prietenos. Chiar si oamenii de afaceri din marile orase iubesc natura si viata simpla, sa taie lemne sau sa culeaga ciuperci langa cabanele lor de pe lac.

In indepartata Laponie, locuitorii inca mana turmele de reni prin salbaticia abia populata, asta cand nu navigheaza pe internet – Finlanda este una dintre tarile cu cea mai avansata tehnologie din lume. Aceasta tara este conturata de clima, iar finlandezii profita la maxim de verile scurte si intense.Tara explodeaza intr-o multime de festivaluri si sarbatori, de la extravaganta operei din Savonlinna pana la amuzamentul campionatului mondial de chitara imaginara.

Padurile fabuloase si lacurile care acopera aproape 80% din tara, precum si reteaua de parcuri nationale atrag iubitorii de natura in Finlanda. Arhipelagul din sud si sud-vestul tarii este format din aproximativ 30.000 de insule, fiind una dintre cele mai frumoase zone marine din lume. In lunile de iarna puteti schia, il puteti vizita pe Mos Craciun sau puteti face o calatorie cu renii.

Statiuni din Finlanda

Vacanta in Finlanda